top of page
Søk
  • Forfatterens bildeEmma Hansen

Ukens person: uke 10


Jeg så henne kom gående med sin Finske Lapphund, Lexus. Solen var sterk denne dagen, like sterk som damen bak dette inspirerende intervjuet; Lena Stenbakken Linden (51).


Hvilke valg har du tatt som har gjort at du har kommet dit du er nå?


"Jeg tror at det er mange tilfeldigheter. Samtidig har jeg alltid gjort det som jeg har hatt lyst til å gjøre. Så har jeg ikke tenkt så veldig mye på hva jeg skulle bli eller hva jeg skulle gjøre, men heller tenkt at veien blir til underveis. Jeg er utdannet lærer og sykepleier, men er ikke lenger i jobb på grunn av mye rygg- og nakke-smerter."


Hvordan har det vært å jobbe som lærer og sykepleier?


"Det gikk greit å jobbe som lærer en stund. Så bestemte jeg meg for å utdanne meg som sykepleier, sånn at jeg kunne jobbe litt mer praktisk. Etterhvert så gikk ikke det heller for jeg klarer ikke å jobbe fulle dager og det er desverre ikke sånn at du kan være på jobb 2-3 timer som sykepleier. Å jobbe som lærer er heller ikke så lett fordi skolen ønsker egentlig å ha folk som kan jobbe så mye som mulig. Så nå er jeg ufrivillig hjemmeværende."


Har du noen råd til andre som er i din situasjon, som også er hjemmeværende?

"Det kommer an på hvorfor du er hjemmeværende, om det er fysisk eller psykisk eller av en annen grunn. Så kommer det også an på om du er alene eller har familie og hvor ensom du er. Men jeg vil råde til å prøve å finne noe meningsfullt å holde på med, noe som gjør at livet blir sånn nogenlunde greit selv om du ikke har jobb og kollegaer. Det kan være litt tøft for det er en sorgprosess, men du kommer til å venne deg til det. Du er på en måte satt litt på siden av alle de vennene dine som er travelt opptatt med jobb og skal på julebord, og da kan det være lett å tenke: jeg skal ikke på julebord for jeg har ingen jobb. Slike situasjoner må du gjennomgå mange ganger og det er klart at det kan være litt trist. Men så er det viktig å tenke at vi tross alt har det veldig bra her i Norge likevel. Så mitt råd er å komme seg ut, finne noe meningsfult og delta på noe om du orker."

Selv liker Lena å være mye ute og går ofte tur med Lexus. Hun har møtt flere hjemmeværende som går tur med hund og råder flere hjemmeværende til å gjøre det samme. “Jeg synes det er koselig å ha noen å gå tur med," sier hun og forteller at dette var en av grunnene til at hun fikk hund selv. Hun er gift og har ei datter så de bytter litt på hvem som går tur med han. Men siden det er Lena som er mest hjemme så blir det henne som går mest med Lexus. “Han er veldig sosial, glad i folk og bjeffer ikke, så det er veldig koselig å gå på tur med Lexus.”

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page