top of page

Ukens person: uke 11


Han så ut mot havet da jeg traff han. Ilyas (20 år) studerte psykologi. Hans perspektiv på livet oppfrisket mitt syn på livet, noe jeg trengte den dagen. Mange fler fortjener å høre hans stemme.

Hva holder deg motivert?

Jeg har begynt å tenke på det i det siste, hva som virkelig holder meg motivert. Og jeg tror det er at jeg har lyst til å oppnå noe som er større enn meg selv. Oppnå noe som kan vare etter jeg dør. Hvis du tenker på motivasjon så burde det være noe som får deg til å ville stå opp hver dag, og min motivasjon er å bli bedre enn den personen jeg var i går. Det å følge min vei og min plan til å oppnå eventuelt eller forhåpentligvis noe som er større enn meg selv.


Hva er du mest fornøyd med ved deg selv?

Jeg er mest fornøyd med hjernen min, eller måten jeg tenker på. Jeg er fornøyd med hvem jeg er. Jeg er fornøyd med at jeg viser respekt til mine venner og andre. Mest av alt er jeg fornøyd med at jeg prøver å komme inn i et yrke hvor jeg kan hjelpe folk og at jeg kan gjøre det bra på skolen.


Hva gleder du deg mest til hver dag?

Å lære noe nytt. Å lære noe som jeg kan gå rundt å tenke på. Eller å lære noe som hjelper meg med å ta skritt frem så livet blir lettere. Så kunnskap. Det er noe jeg gleder meg til hver dag.Hva får deg til å føle deg mest levende?

Når jeg står opp for noe. Når jeg gjør noe som jeg er litt redd for å gjøre. Hvis jeg ser noe skje som jeg ikke liker og jeg tør å si: “det her er ikke noe jeg liker”. Da føler jeg meg mest levende fordi da bruker jeg deler av min personlighet som jeg vanligvis ikke pleier å bruke.


Kan du fortelle om en person som har gjort et inntrykk på deg?

Jeg leste historien til.. Jeg tror det var Nelson Mandela.. Vi lærte om han på skolen og da tenkte jeg ikke så mye rundt det. Men når jeg leste bøkene og biografiene hans og faktisk så alt han opplevde og forstod tankegangen hans gjorde han et inntrykk på meg. Mannen var i fengsel i sånn 27 år, og istedenfor å komme ut med bitterhet og hat så kom han ut som en bedre person enn det han var. Det fikk meg til å tenke at alle har et potensiale til å bli en bedre person. Jeg tror det forandra meg til å følge en mer akademisk retning istedenfor den andre retningen jeg tenkte å gå.


Hva er ditt beste råd?

Jeg har 2 råd. Det første er at i følge de faglige beretningene til psykologien eller fagene av hjernen så er meningen med livet å tolerere konflikten. Mange tror at meningen med livet er å bli glad, finne kjærlighet, oppnå suksess eller finne den rette personen og alle emner rundt det. Men meningen med livet er å bygge en toleranse for konflikten, sånn generelt. Mitt andre råd er: hvis du ser andre som en refleksjon av deg og deg som en refleksjon av andre så forstår du at de følelsene vi viser andre er de følelsene vi viser oss selv. Så om vi er sur på noen er vi sur på oss selv. Det kan kanskje ikke gi mening, men psykologisk sett gir det 100% mening. Samme hvis du hater noen, hater du deg selv. Hvis noen har knust deg og du opplever kjærlighetssorg, så opplever du kjærlighetssorg ved å knuse deg selv. Så om du lærer at andre er en refleksjon av oss, og at vi er en refleksjon av andre, så kommer du til konklusjonen at det viktigste med livet er å være snill med andre. Fordi på den dagen vi dør så er det ingen som tar med seg det vi fikk fra verden, men kun det vi ga. Så hvis livet slutter sånn så burde livet starte med at du blir en god person.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page