top of page
Søk
  • Forfatterens bildeEmma Hansen

Ukens person: uke 14


Henning (26) fortalte meg at han nettop hadde dratt hjem fra jobb som barnehageassistent da jeg møtte han. Han var på vei ned til kaia for å rekke en ferje, men snill som han var så takket han likevel gledelig "ja" til et lite intervju:


Hva er det beste du vet med å være barnehageassistent?

“Å se gleden som lyser opp i barnas ansikt når de ser meg, det er ganske fint.” Han ler sjarmert av tanken. “Og så er det veldig gøy på jobb, jeg får leke og ha det gøy, men det at barn gleder seg over å se meg er nok det beste.”


Hva er din beste kvalitet?

“Det er nok at jeg er omtenksom. Jeg tenker mye på andre og vil at folk skal ha det bra.”


Hva gleder du deg som oftest til?

“Jeg liker veldig godt å komme hjem etter en tøff dag og å få slappe av med det jeg liker å gjøre, som for eksempel å spille spill. Det gleder jeg meg mye til.”


Hva er ditt beste råd?

“Venner og familie betyr mer enn jobben din. Det har jeg merka de siste par åra faktisk. Jeg føler jeg ga litt for mye av meg selv på jobb.”

Hvordan da?

“Jeg følte meg ikke like verdsatt som jeg følte var nødvendig når jeg ga så mye. Men venner og familie verdsetter meg nesten uansett.”


Hva holder deg motivert og inspirert?

“Det er alltid morsomt å lære nye ting på jobben, så det holder meg inspirert. Det å få prøvd nye leker, testa ut nye ting og se at det funker.”


Hva får deg til å føle deg mest levende?

“Det må være en god kveld ute med venner rett og slett. På en festival eller konsert og å spise en god middag.”


Kan du fortelle om det koseligste minnet du har hatt?

“Jeg hadde en veldig fin sommer i 2014 tror jeg det var og da bodde jeg sammen med en kompis i campingvogna hans i 3 uker. Det var veldig gøy! Vi hadde ikke så god råd. Jeg hadde ikke bil enda, han hadde nettop fått lappen, og vi hadde det godt likevel. Vi kjøpte mat på morgenen, kosa oss masse og hadde mange venner på den campingplassen.”Dette viser hvordan materalisme kan være med på å skape ro og glede. Men de koseligste minnene og de mest verdifulle øyeblikkene skjer som oftest når du er med de som virkelig betyr noe for deg og de menneskene du kan dele hverdagsgledene med.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page