top of page

Ukens person: uke 5


Jeg var så heldig å komme over disse solstrålene av noen damer når de gikk på en mimretur i denne nydelige parken. Damene traff hverandre på Kalnes i 1996 og de feirer nå 25 år med vennskap!


Slik beskriver de vennskapet:

“Vi kan være oss selv helt ut, vi har mye historie sammen og det går ikke en dag hvor vi ikke ler 50 ganger i løpet av dagen. Vi kan også komme til hverandre for å gråte. Ingen av oss har hatt en krembarndom og barndomen vår var veldig lik. Dette har gjort at vi kan utagere mye sammen og det er deilig å vite at vi forstår hverandre.”


Grethe har nå blitt rammet av kreft og det er derfor ekstra viktig å dra ut på turer som dette. Grethe er alt for meg forklarer Sigrid. For Grethe er også Sigrid alt for henne.

Grethe Johnsen (41)


Kjemien deres er så flott, og deres smil går fra øre til øre når de ser på hverandre og snakker varmt om vennskapet.

Det som er så fint med deres vennskap er at de kan være fra hverandre lenge, og at det ikke oppstår misunnelse. De planlegger nå å ta en venninne-tatovering med referanse til Peter Pan med et evighetstegn og et fingerbøll som symboliserer et kyss. På alle ferier Grethe drar på kjøper hun alltid et fingerbøll til Sigrid.

Sigrid Hagen (42)


De kan begge kjenne seg igjen i ideologien til Peter Pan om å aldri vokse opp og er nysgjerrige av natur. De har blant annet dratt innom kirkegårder for å se på gravsteiner til kjendiser og kjente folk, og lager egne historier til hva de tror har skjedd med disse. Noen ganger oppdager de at flere familiemedlemmer har dødd like etter hverandre og går til google for å søke dette opp nærmere.

De er verdens mest ulike mennesker, men samtidig så like. Selv om interessene er forskjellig synes Sigrid at Grethe´s interesser er kule fordi Grethe liker de. De elsker begge hund, og selv om bare Sigrid er den som er eieren av en nå, er det Grethe som lærte Sigrid alt om hund.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page