top of page

Ukens person: uke 7


Azer Abdul Rahim (10) og Ahmad Hussein (37)


De hadde stått på skøyter i 4 timer da jeg tok kontakten med de. Dette var deres 4. dag på isen i år. “Det er vanskelig å stå på skøyter, men det er også veldig gøy”. Azer hadde gått på skøyter i 3 år. Han skøyter mye på skolen og har bare blitt flinkere og flinkere over årene. De sørger for å lære noe nytt hver dag innenfor trening, matlaging, isbading og lærer også fra nye opplevelser.


De liker å være så mye ute som mulig. Ahmad kunne innrømme det at han dro på en 25 km lang sykkeltur en dag han var syk. Vanligvis setter de av en hel dag til å dra på lange sykkelturer. I går grillet de på Tunevannet og ble på isen til det bare var de igjen. Når de går ut i naturen blir de som regel ute til solen går ned.

Imens vi snakket var solen bak de gyllen oransje. Blandt den klare blå himmelen og de hvite skyene som omringet den ble den ekstra vakker.


Blikket mitt rettet seg tilbake på Azer og Ahmad, som stod der uten hansker. Det beste han visste var kulden og fortalte at dette var fordi han hadde en varm kropp. “Jeg svetter til og med nå” sa han og lo. “Jeg hadde ikke trivdes i varme land”. Azer la til at det beste han viste med vinteren var å ake.


Da solen var noen minutter fra å gå helt ned takket vi for møtet og jeg satt igjen med en ny motivasjon til å lære og å utfordre meg selv.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page