top of page

Ukens person: uke 13


Hver gang jeg går i gamlebyen tar jeg alltid inn over meg hvor vakker og harmonisk det er der. Særlig på en dag hvor solen skinner og vannet glitrer.

Sist jeg var i gamlebyen var en sånn dag, og da var jeg så heldig som fikk møte på Kari (64) og hennes hund Leo (5) nede ved kysten.

Hvordan har verden din forandret seg etter at du fikk Leo?

Hverdagen har blitt så mye bedre. Det er veldig hyggelig med hund. Så nå har vi hatt han i 2 år, vi fikk han når han var 3. Det er en omplasserings-hund. Han er veldig snill, litt skeptisk til fremmede, men er veldig hyggelig. Det blir lange turer hver dag.


Hva er din største drøm?

Akkurat nå så er det at korona skal ta en slutt, så man kan bevege seg litt lenger enn Fredrikstad. Så kunne jeg veldig godt tenke meg en seiltur blandt de kroatiske øyene.

Hva er den største drømmen du har oppfylt til nå?

At vi har fått barn, at de har blitt okay og at vi har fått reist masse. Vår generasjon har jo vært den generasjonen som har fått reise mye for lite penger, sett mange land, som jeg tror ikke vil skje nå selv om koronaen forsvinner. Så jeg tror det blir annerledes for deres generasjon. Jeg tror ikke vi bare kan flakse rundt sånn som vi har fått gjøre.


Vinden blåste stadig hennes hår bort fra ansiktet, og hver gang det gikk bort kom det frem et smil.


Hva gleder deg mest til hver dag?

Vet du, nå om dagen så er det faktisk å gå rundt i Fredrikstad marka. Det er så masse fine steder og gå her så det synes jeg er kjempedeilig.


Kan jeg spørre, hva er det beste med å bli eldre?

Det er nok at du blir mer trygg på seg selv. Og at du ikke er så avhengig av hva andre tenker om deg. Det er ikke så farlig om en person ikke liker buksene mine for eksempel, sånne små ting. Så nå lar jeg håret vokse ut og bli grått.

Hva er ditt beste råd?

Det må være å stole på seg selv. Å ikke være så avhengig av hva andre mener, det er viktig.


Hva er din beste kvalitet?

Jeg er veldig optimist, særlig nå. Det er en fin ting.Det var det siste jeg hørte fra denne sterke damen før hun gikk videre inn i gamlebyen. Før dette intervjuet tenkte jeg ofte på hvordan det å bli eldre kommer til å påvirke meg og forandre livet mitt. Etter å ha møtt Kari ser jeg nå at man fortsatt har store drømmer og at rammene rundt kan bli tryggere samtidig som man får en sterk trygghet i seg selv.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page