top of page

Ukens person: Uke 3


Ukens personer: Hans Jørgen Eriksen (42) og Ole Lunde Emilsen (40)


Hva gleder du deg som oftest mest til å våkne til?


Ole: “Det jeg gleder meg mest til hver dag er at det er en ny dag og du vet aldri hva dagen vil bringe.”


Hans Jørgen: “Jeg gleder meg til å kunne stå opp, og vi skal være glad for at vi er så heldig for at vi har en familie og får følge utviklingen av egne barn. Alle har sine faser. I helga er det veldig deilig å spise god frokost og ha fri, ikke kun tenke at du må på jobb og haste i vei, men heller ha god tid til å slappe av. Det å kunne gå ut, møte gode venner, slappe av, kose seg og snakke som vi gjør nå gleder meg også i hverdagen. At ungene kommer seg ut i frisk luft og får leka litt.”


Ole: “Det fineste ved livet er vel når alle i familien er glade og fornøyde, når det ikke er noen intriger eller krangler og dagen bare flyter på. Det er større glede å se at de har det bra enn at du har det så bra selv.”


Hans Jørgen: “Når du har familie og barn så er det veldig ålreit å se at de trives, da tenker du kanskje ikke så mye på deg selv lenger. Det fineste er når du ser at barna er friske, leker og har det bra.”


Hans Jørgen Eriksen (42)


Hvilke valg har gjort deg til den du er nå?


Hans Jørgen: “Jeg har blitt forma av mine foreldre så prøver jeg å forme mine barn igjen. Jobbmessig så er det mange tilfeldigheter som gjør at jeg er her jeg er nå. Det er stort sett sånn livet er. Når du kommer til veiskille er det veldig mange tilfeldigheter som gjør at du går til høyre eller venstre. Det kan være at du møter personer eller at noe skjer som fører til at du tar det ene valget framfor det andre. Jeg er utdannet kokk, men er nå fiskehandler og jobber med alt innen fisk.”


Ole: “Jeg er utdannet rørlegger og jobber nå i kommunen, med rør. Har alltid vært i rør-bransjen.” Vi trekker inn den friske luften før han fortsetter; “Det som har forma meg til den jeg er nå, er at jeg hadde et tidlig valg om å ha lyst til å stifte familie og være i et etablert forhold. Kanskje ikke et valg, men et ønske jeg hadde relativt tidlig.”


Begge sa seg enig i at familie var viktig for de, og det merktes godt.


Ole Lunde Emilsen (40)


Hva får deg til å føle deg mest levende?


Hans Jørgen: “Ved å ha interesser av forskjellige ting, som for min del er sport, føler jeg meg mest levende. Da er det ofte oppturer og nedturer, spontan glede og spontane nedturer. Når du føler deg mest levende er når du står ute og det bøtter ned med regn, at du blir kald og varm. Når du er syk kjenner du at du lever, eller om du hadde løpt ned til vannet og hoppa ut i sjøen for da får du den sjokk-følelsen, adrenalin.


Ole: “Sport og friluftsliv får meg til å føle meg levende. Sitte helt alene rolig et sted med fiskestangen og bare nyte livet, da kjenner jeg på at jeg lever. Når du kjenner deg liten i en stor verden kjenner du at livet er bra.


Hans Jørgen: “Sånn som vi har gjort nå, sånne små gleder i hverdagen.”


Så kom sola sterkt frem bak skyene, gul og vibrant lysende.


Hans Jørgen: “Det skal ikke så mye til for å glede seg når man tar vare på alle de små øyeblikkene som er verdt ganske mye, som vi egentlig ikke tenker så mye over. Men det er de som gjør at det er veldig deilig å leve. Det er vel de gledene man tenker minst over som er de beste.”

De la også til hvor viktig det er for hjernen å få oksygen, særlig i en tid som denne hvor det er lett å bli sittende inne å tenke på alt det negative som skjer i verden. Det er på de mest sårbare øyeblikkene i livet hvor du tenker på hvor heldig du er som får leve og du setter pris på alt du allerede har, som en familie.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page